Зловмисник під час затримання поранив двох КОРДівців: його убили (Відео)

19:33, 02.10.2019
Зловмисник під час затримання поранив двох КОРДівців: його убили (Відео)

Спецпризначенці ліквідували зловмисника, який під час затримання відкрив вогонь із двох пістолетів і поранив двох співробітників КОРД на Київщині.

 

Про це повідомляє поліція Києва.

 

"У ході затримання правопорушника, котрий десять днів тому на Оболоні стріляв у спецпризначенців, вогнепальні поранення отримали двоє працівників КОРДу. Їх доставили в лікарню, де надають необхідну медичну допомогу", - йдеться в повідомленні. 

 

Чоловіка розшукували після того, як 22 вересня він під час перевірки документів в Оболонському районі Києва стріляв у правоохоронців і втік. З’ясувалося, що правопорушник – громадянин Грузії, засуджений на території іншої держави до 22-х років позбавлення волі за створення банди, викрадення людей і зберігання вогнепальної зброї.

 

Поліція встановила, що він може переховуватися у селі Хотянівка на Київщині.

 

Вранці 2 жовтня провели спецоперацію для затримання чоловіка.

 

Але, коли правоохоронці підійшли до будівельного вагончика, де міг перебувати розшукуваний, і запропонували йому здатися, чоловік почав стріляти із двох пістолетів і поранив двох спецпризначенців. 

 

У відповідь поліцейські застосували табельну зброю і ліквідували стрільця.

 

Поранених спецпризначенців доставили у лікарню для надання необхідної допомоги.

 

Прес-служба Нацполіції   оприлюднила відео спецоперації.

 

На відео видно, як зловмисник вибігає із контейнера і стріляє з двох пістолетів у бік правоохоронців. Пробігши кілька метрів він падає, здійснюючи постріли. Триває перестрілка, під час якої зловмисник був вбитий.  

З’ясувалося, що правопорушник – громадянин Грузії, засуджений на території іншої держави до 22-х років позбавлення волі за створення банди, викрадення людей і зберігання вогнепальної зброї.

 

Слідчі ДБР дії правоохоронців кваліфікували за ч. 1 ст. 115 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) ККУ.


Керівник поліції Києва Андрій Крищенко заявив, що співробітники КОРДУ, які брали участь у спецоперації з убивством затримуваногона Київщині, діяли правомірно.

 

Колишній президент Грузії Міхеіла Саакашвілі заявив, що застрелений під Києвом правопорушник був засуджений до 22 років ув’язнення під час його президентства.