Україна, Грузія та країни Балтії створили групу в ПАРЄ

18:22, 02.10.2019
Україна, Грузія та країни Балтії створили групу в ПАРЄ

СЕСІЙНА ЗАЛА ПАРЄ. ІЛЮСТРАТИВНЕ ФОТО

Литва, Латвія, Естонія, Грузія і Україна створили в Парламентській асамблеї ради Європи групу «Baltic Plus».

 

Про це повідомляє пресслужба литовського Сейму.

 

У групі пообіцяли дотримуватися «засудження російської політики окупації і анексії Криму, політики невизнання триваючої військової окупації територій східної України, а також Грузії і Молдови».

 

Делегації-учасники групи також відмовилися від участі в офіційних святкуваннях 70-річчя Ради Європи «в знак протесту проти заперечення цінностей Ради Європи і потурання зневажливим претензіям Російської Федерації і фінансовому саботажу».

 

 

Як повідомляла УМ, 6 червня Парламентська асамблея Ради Європи погодилася повернути Росію без санкцій, незважаючи на порушення принципів РЄ.

 
 
 
Представники 7 держав-членів Ради Європи в ПАРЄ оголосили про спільні дії в знак протесту проти безумовного повернення росіян.

 

23 вересня українська делегація офіційно відмовилася від участі в осінній сесії ПАРЄ.

 

30 вересня президентка Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Моріс Паск’є висловила жаль з приводу відсутності на осінній сесії постійної делегації парламенту України.

 

Напередодні делегації Латвії, Литви, Естонії та Грузії на підтримку України відмовилися від участі у деяких офіційних заходах осінньої сесії ПАРЄ.

 

Польща теж приєдналася до часткового бойкоту.

 

  •