Олександр Данилюк пішов з РНБО через «підкилимні ігри деяких персонажів»

17:03, 01.10.2019
Олександр Данилюк пішов з РНБО через «підкилимні ігри деяких персонажів»

(фото: facebook.com / Олександр Данилюк)

Екс-секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк заявив, що вирішив піти з посади, бо не хоче брати участі в "підкилимних іграх деяких персонажів".
 
Про це він сказав у коментарі виданню "ГОРДОН".
 
"Відставка з посади секретаря РНБО - моя ініціатива. Це було свідоме рішення, яке ґрунтується на тому, що відбувається і як зараз формується політика. Мені просто не цікаві підкилимні ігри, якими займаються деякі персонажі", - заявив Данилюк.
 
Він зазначив, що пропонував президентові Володимиру Зеленському кілька варіантів виправлення ситуації, але до єдиної позиції вони не дійшли, хоча й їхні стосунки залишаються "конструктивними".
 
"Не відкидаю, що буду йому допомагати, консультувати. Усе-таки я підтримував його від самого початку кампанії, тому бажаю йому успіху", - додав Данилюк.
 
Наразі він ще визначається, чим буде займатися далі.
 
"Надходять пропозиції, зазвичай пов'язані з бізнесом. Щоправда, вони переважно з інших країн, а мені цікаво попрацювати в Україні. Думаю, це буде незалежна платформа. На цьому етапі, мені здається, так буде правильно", - зазначив Данилюк.
 
Водночас він наголосив, що в багатьох людей, які прийшли у владу, - недостатній рівень професіоналізму.
 
"Влада в Україні зараз дуже різношерста. У цій команді є різні люди, є ті, кого я підтримую, а є такі, кого не підтримую. Тому, коли говорять "влада", я їх поділяю. У всіх різний рівень досвіду. У багатьох із тих, хто прийшов, не вистачає професіоналізму. Це системна проблема, яка несе ризик", - сказав Данилюк.
 
Він сподівається, що будуть зроблені висновки і президент "проведе коригування, незважаючи на те, що його тягнуть в інший бік".
 
"Інакше будуть проблеми. Від його команди багато чого чекають. І якщо ці великі очікування не реалізуються, усі дістануть серйозну психологічну травму. І не тільки. Час дуже цінний. Зараз важливий період - інші країни відвертаються від України, займаючись своїми проблемами", - сказав Данилюк.
 

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Данилюк написав заяву на звільнення. В Офісі президента зазначили, що заява була написана перед поїздкою Володимира Зеленського до США. 

 

30 вересня президент Володимир Зеленський звільнив Олександра Данилюка з посади секретаря РНБО.