Олег Винник не став називати Росію агресором (відео)

14:52, 01.10.2019
Олег Винник не став називати Росію агресором (відео)

(фото: facebook.com / Олег Винник)

Співак Олег Винник, який опинився у базі сайту "Миротворець" через участь у проекті Росії, відповів на запитання, чий півострів Крим, а також не став називати Росію агресором.
 
Як заявив Винник під час прес-конференції він не вирішує ці питання, оскільки він артист, а не політик.
 
На запитання журналіста: "Територією якої країни вважає Крим Олег Винник", - співак відповів: 
 
"Я українець і громадянин України. Всі хочуть чути ці два слова. Чому я маю говорити те, що мені кажуть. Крим - мій", - заявив Олег Винник.
 
Стосовно своїх виступів у Криму Олег Винник пояснив свою позицію. Він заявив, що йому досі надходить дуже багато пропозицій стосовно концертів у Криму - навіть з гарантією конфіденційності.
 
"Ні, не виступаю і не погоджуюся давати концерти. Я не буду цього робити. Це моя позиція", - заявив артист.
 
Водночас Винник сказав, що не розуміє, чому українцям можна відпочивати у Криму, а давати концерти не можна.
 

"Законами керують люди, які їх придумують. Закон треба поважати і жити за ним. Я це поважаю. Однак багато людей їздять до Криму відпочивати, чи до родичів. Якщо артист поїде до Криму виступати для своїх співвітчизників, тоді хто він буде? Зрадником? Чому ми не можемо поїхати та виступити там? Вони ж не окупанти, це ж Крим, де живуть наші люди. То відпочити у Криму ми можемо, а виступити ми не можемо", - емоційно пояснив виконавець.
 
"Ви вважате Росію агресором?", - запитала журналіст.
 
Співак не дав стверджувальної відповіді і почав говорити про "мир".
 
"Ви хочете почути, що я вважаю. А я все таки хочу, щоб почули наші люди, які вирішують долю нашої країни, миру - президент, наша влада", - сказав Винник.
 
"Росія - агресор чи ні? Те, що відбувається на Донбасі, відбулося у Криму?", - продовжила журналіст.
 
Винник знову не дав стверджувальної відповіді. "Я хочу, щоби люди в мирі жили", - повторювався співак.
 
Водночас він заявив, що не виступатиме в Росії.
 
"Мене запрошують років три. В тому числі на копоративи. Я ніколи не на що не погоджувався", - сказав він.
 
Наприкінці прес-конференції журналістка сказала Виннику: "Як Україна може припинити війну, якщо Росія воює з Україною? Слухайте, ви з нас взагалі тут дурнів робите?".
 
Як писала "УМ", раніше Олег Винник долучився до проєкту "ВСЕММИР" із артистами Росії. У своєму відеозверненні артист заявив: "Я не хочу, щоб батьки оплакували своїх дітей. Я не хочу, щоб молоді дружини ставали вдовами і я не хочу, щоб страждали діти. Давайте не забувати, ми прийшли в цей світ, щоб навчитися любити, а не забирати життя один в одного. Усім миру! Всем мир!".
 
У прес-службі Олега Винника заявили, що участь у російському проєкті "ВСЕММИР" не суперечить життєвій та патріотичній позиції артиста.