На відбудову прифронтового Донбасу уряд хоче більше двох річних бюджетів

14:20, 29.09.2019
На відбудову прифронтового Донбасу уряд хоче більше двох річних бюджетів

Міністр інфраструктури Владислав Криклій (фото: facebook.com)

Для відновлення інфраструктури прифронтових районів Донбасу потрібні кошти, що перевищують два річних бюджети України.
 
Про це сказав міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв'ю "Радіо Свобода".
 
"Це (витрати на відновлення, - ред.) великі гроші. Це точно не можуть підняти один річний бюджет або навіть два річні бюджети. Це треба говорити про більш великі горизонти", - заявив він.
 
Криклій навів приклад витрат на дорожній фонд, який становить 74 мільярди гривень. 
 
"Тобто, якщо би ми вирішили все з дорожнього фонду виключно фінансувати, то 20% треба було тільки на один міст забрати з дорожнього фонду. А в нас таких мостів...", - зазначив міністр. 
 
Також Криклій повідомив, що по фінансуванню інфраструктурних проектів Україна отримає від ЄБРР "понад мільярд доларів чи євро". 
 
"З перших днів ми спілкуємося з міжнародними організаціями дуже активно і з посольствами, зокрема, стосовно наших транскордонних проектів. Словаччина, Румунія, Польща. Ми постійно у спілкуванні, напрацьовуємо інші інфраструктурні проекти. Міжнародні організації готові допомагати дуже активно", - зазначив він. 
 
"ЄБРР у цьому році рекордно якраз з тими програмами, які ми будемо ще до кінця року брати, то рекордна сума по фінансуванню інфраструктурних проектів буде. Вони сказали: понад мільярд доларів чи євро", - додав Криклій.