Втручання у вибори США: Трампа звинуватили в пошуку доказів проти України

13:26, 29.09.2019
Президент США Дональд Трамп і його особистий адвокат Руді Джуліані проводили стосовно України "тіньову зовнішню політику", яка розгорнулася довкола трьох виборів - президентських в Україні цього року та виборів у США 2016 та 2020 років. 
 
Про це йдеться в публікації The New York Times, пише "Європейська правда". 
 
"Незважаючи на висновки спецслужб США та Міністерства юстиції про те, що Росія несе відповідальність за втручання у вибори 2016 року, пан Трамп був схильний шукати докази того, що втручання пов'язане з Україною та ворожими до нього силами ... Він навіть зациклився на теорії змови, яка допускала, що там можуть бути зниклі електронні листи Гілларі Клінтон", - зазначає видання. 
 
Інтерес Трампа включав діяльність Байденів - сина та батька - в Україні та оприлюдення під час кампанії 2016 року компрометуючих матеріалів про Пола Манафорта, голови кампанії Трампа.
 
За підтримки Трампа Джуліані намагався звинуватити Байдена у неправомірній діяльності, тоді як він та його колеги, які працювали з ним в Україні, переслідували власні особисті інтереси, пише видання.
 
Джуліані був переконаний, що матеріали про Манафорта були підроблені і поширені критиками Трампа з метою саботажу його виборчої кампанії, а пізніше використовувалися для стимулювання розслідування спецпрокурора Мюллера про втручання Росії у вибори 2016 року. 
 
Видання нагадує, що Трамп під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським у липні просив його співпрацювати з міністром юстиції і генеральним прокурором США Вільямом Барром з низки питань. 
 
"Серед них - непідтверджена конспірологічна теорія, згідно з якою Україна, а не Росія, стояла за викраденням електронного листування Національного комітету Демократичної партії США в 2016 році, а зниклі електронні листи Клінтон можуть перебувати на сервері в Україні", - зазначає видання.