«Заспокою одразу паніку»: Гончарук щодо переговорів з МВФ

14:49, 27.09.2019
«Заспокою одразу паніку»: Гончарук щодо переговорів з МВФ

Олексій Гончарук

Уряд веде переговори з Міжнародним валютним фондом щодо нової 3-річної програми підтримки в рамках механізму розширеного фінансування.

 

Про це написав прем’єр-міністр Олексій Гончарук у Facebook

 

"Заспокою одразу паніку, яка вчора розлетілась в українських ЗМІ — переговори з міжнародними партнерами в активній фазі. Ми розпочали обговорення нової 3-річної програми підтримки в рамках механізму розширеного фінансування", - написав Гончарук.

 

27 вересня місія МВФ під керівництвом Рона ван Родена завершила свій двотижневий візит до Києва. Прем’єр пояснює, що це були два тижні "насичених, важких та важливих консультацій".
 

Протягом наступних декількох тижнів уряд продовжить переговори, аби отримати так званий staff agreement — рекомендації ради директорів МВФ для відкриття нової програми співпраці з Україною.



За словами Гончарука, керівник місії МВФ пан Роден "дав позитивну оцінку вже досягнутим показникам". Наголосив на відновленні макроекономічної стабільності після 2014-2015 років, зменшенні внутрішніх та зовнішніх дисбалансів завдяки обґрунтованій фіскальній та грошово-кредитній політиці, зменшенні дефіциту поточного рахунку до 3-3,5% ВВП та відновленні обсягів міжнародних резервів – нині становлять понад $20 млрд США.
 

 

Як повідомляла УМ, 26 вересня місія Міжнародного валютного фонду завершила свою роботу в Україні та відправляється до Вашингтону.

 

12 вересня в Україні офіційно розпочала роботу місія Міжнародного валютного фонду. Її представники прибули до Києва 11 вересня. 13 вересня представники МВФ зустрілися з керівництвом НБУ. 25 вересня представники місії провели зустріч з радою Національного банку та обговорили умови нової кредитної програми для України.

 

Раніше у Нацбанку повідомляли, що нова програма співпраці з МВФ буде терміном до 4 років, а обсяг її фінансування складе до 10 мільярдів доларів.

 

Читайте також: Україна розрахувалася з Міжнародним валютним фондом за програмою stand-by, відкритою в 2014 році