Голова ДБР Труба знайшов у себе в кабінеті «прослушку»

15:24, 22.09.2019
Голова ДБР Труба знайшов у себе в кабінеті «прослушку»

Роман Труба

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що в його кабінеті виявлена таємна апаратура для прослуховування.

 

Про це Труба повідомив у Telergram .

 

“Сьогодні у моєму кабінеті виявлена апаратура для прослуховування, яка була професійно вмонтована у вентиляційну систему. Працювали спеціалісти. Стоїть «прослушка» в одному місці або в декількох – з’ясовуємо, як і те, до кого вона приведе. Мені, наприклад, цікаво, чи пов’язано це з бажанням деяких політиків періодично вриватися до мене в кабінет з обуренням щодо відкриття проваджень, в яких вони фігурують”, – написав голова ДБР, додавши фото.

 

 

Труба повідомив, що на записах нічого цікавого про нього бути не може, “а ось про стан проваджень, які ми обговорювали зі слідчими – так. У тому числі, резонансних”.

 

У кабінет посадовці працює слідчо-оперативна група, зокрема вибухотехніки та спеціалісти з кібербезпеки.

 

“Чекаємо на результати розслідування”, – додав Роман Труба.

 

Як повідомляла «УМ», в березні з'ясувалося, що в акваріумі в кабінеті глави САП Холодницького була встановлена ​​"прослушка". З’ясувалося, що справу стосовно Холодницького веде Генпрокуратура із застосуванням обладнання НАБУ.

 

Холодницький застеріг, що записи, які приховано велися у його кабінеті, можуть бути використані для спекуляцій проти нього, але наголосив, що про його відставку не йдеться.

 

Згодом НАБУ опублікувало фрагменти записаних розмов керівника САП Холодницького. Тоді ж Холодницький прозвітував у Раді.