Супрун: ДБР відкрило справу проти МОЗ через звільнення Амосової

22:18, 16.09.2019
Супрун: ДБР відкрило справу проти МОЗ через звільнення Амосової

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження проти Міністерства охорони здоров’я через відмову поновити Катерину Амосову на посаді ректора медуніверситету імені Богомольця.

 

Про це повідомила колишня очільниця МОЗ Уляна Супрун.

 

«Справу відкрито через невиконання рішення суду про (чергове) відновлення Катерини Амосової на посаді ректора медуніверситету ім. Богомольця. Поновлення на посаді через суд — це послідовна стратегія боротьби колишньої ректорки за своє насиджене місце», — написала вона у Facebook.

 

За словами Супрун, справа проти МОЗ є сфабрикованою. 

 

Раніше Супрун розповіла, що після звільнення скандальної ректорки університету Богомольця вона, екс-прем'єр Володимир Гройсман і ще "три мінстри" отримали смс-повідомлення з погрозами, а її чоловік був побитий невідомими молодиками.

 

Також  Уляна Супрун заявила про підготовку кримінального переслідування проти неї.

 

Як повідомляла УМ,  Міністерство охорони здоров'я зі скандалом звільнило ректора Національного медичного університету ім. О.Богомольця Катерину Амосову із займаної посади. Амосова назвала рішення МОЗ незаконним і заявила, що заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський намагався змусити її порушити закон, погрожуючи звільненням.

Навколо університету Богомольця розгорнулася боротьба за владу: Міністерство охорони здоров’я у серпні вчергове спробувало призначити в.о. ректора. Новопризначений керівник Юрій Кучин у перший робочий день не зміг пробитися до кабінету, наступного дня його завели туди у супроводі поліції. Ще декілька днів тривали бійки за можливість Юрія Кучина керувати навчальним закладом із кабінета ректора.
 
Після першого поновлення Амосової на посаді МОЗ звернувся до Нацполіції та Генпрокуратури з вимогою розслідування "низки зухвалих злочинів" ректорки університету Богомольця Катерини Амосової.
 
Наприкінці вересня МОЗ повідомив, що з Національного медичного університету зникла низка важливих документів, а установа припинила фінансову діяльність.
 
20 грудня суд вдруге поновив Катерину Амосову на посаді ректора університету Богомольця. Перед цим 2 жовтня Міністерство охорони здоров'я вдруге звільнило Катерину Амосову з посади ректора медвишу Богомольця після того, як поновило її на цій посаді, виконуючи постанову Київського Печерського районного суду від 20 вересня.