Білорусь спростовує «створення конфедерації»

19:48, 16.09.2019
Білорусь спростовує «створення конфедерації»

(Фото: udf.by)

Влада Білорусі спростували ідею створення конфедеративної держави з Російською Федерацією. 

 

Про це повідомила прес-секретар президента Білорусі Олександра Лукашенко Наталія Ейсмонт, передає білоруське видання "Наша Ніва". 

 

"Усі гучні терміни, що використовуються у наведеній статті, - конфедерація, федерація і т.д. - ми б запропонували оцінювати як порожні журналістські штампи. А в цілому в інтеграційній роботі, яка зараз ведеться, сторони виходять з тих реалій, які мають, тобто з досягнутого рівня взаємодії", - вважає Ейсмонт.

 

"Це святе! Червоні прапорці - це суверенітет і незалежність кожної з країн. А в інтеграційних процесах ми йдемо на ті кроки, які економічно доцільні. Жодних спільних органів не створюється — до цього країни не готові", - заявила вона.

 

За її словами, "що стосується питання про "вкидання" - програма стане програмою тільки тоді, коли її підпишуть президенти і вона буде прийнята на вищій держраді в грудні — знову ж таки, якщо сторони будуть до цього готові. Поки що робота триває", - додала представник білоруського президента.

 

Раніше російські ЗМІ написали, що програма інтеграції Росії і Білорусі передбачає часткове об'єднання економічних систем країн з січня 2021 року, включаючи перехід на єдиний Податковий кодекс, створення "єдиного регулятора" енергетичного ринку й об'єднання митної політики.