Олександр Бондаренко: що відомо про нового керівника Дніпропетровської області

13:05, 14.09.2019
Олександр Бондаренко: що відомо про нового керівника  Дніпропетровської області

(Фото: М. Журавель, "Сегодня")

Президент України Володимир Зеленський 14 вересня представив нового голову Дніпропетровської обласної держадміністрації. Ним став Олександр Бондаренко.

 

Про це повідомляє Радіо Свобода.

 

Випробувальний термін новопризначеного посадовця, так само як і інших голів ОДА – до нового року, сказав під час представлення президент України Володимир Зеленський.

 

Бондаренко, зі свого боку, пообіцяв працювати ефективно. Серед своїх пріоритетів назвав аеропорт, дороги, інфраструктурні проекти, екологію.

 

Після звільнення у червні нинішнього року з посади голови ОДА Валентина Резніченка в.о. був його заступник Дмитро Батура.

 

13 вересня Кабінет міністрів України підтримав проєкт указу президента про призначення головою Дніпропетровської ОДА Олександра Бондаренка.

 

Як свідчать дані, які сам Бондаренко вказав у декларації за 2018 рік, його дружина Регіна Бондаренко є громадянкою Російської Федерації. Бондаренко задекларував квартиру у Харкові площею 126,9 кв. м, а також квартиру у Києві площею 89,8 кв. м. У Бондаренка також автомобіль Mazda 6 вартістю 850 тис. грн.

 

Він є власником і акціонером таких компаній як "Бі енд Бі Фудз", "Сталі Бізнес Системи", "Філд Маркетинг", "Лок Сток".

 

Згідно тої ж декларації, на рахунках в банках у нового очільника області лежить 165,5 тис. грн, 55 тис. доларів та 59,2 тис. євро. Готівкою бондаренко бає ще 50 тис. доларів.

 

За минулий рік він заробив 204 тис. грн зарплати, дохід від підприємницької діяльності склав 144 тисячі гривень. Також він отримав відсотків на 96,85 тис. грн. Натомість дружина Бондаренка отримала 660 тис. гривень зарплати від зареєстрованої на Росії компанії Uniliver Русь".

 

Бондаренко зареєстрований у Харкові, хоча фактичним місцем проживання вказав Київ. Його дружина Регіна є громадянкою Росії.

 

Як пише Depo.Дніпро, загалом про Бондаренко мало що відомо, не знайомий він і дніпровським елітам. З відкритих джерел можна дізнатися, що 2010 року він закінчив Києво-Могилянську академію за спеціальністю "фінанси", стажувався в Швеції (програма розвитку приватного сектору для лідерів громадського секторів з країн Європи, що розвиваються). В Раді пройшов програму стажування US Aid при комітеті фінансів та банківської діяльності. В Вашингтоні закінчив програму для молодих лідерів з України.

 

Працював в компаніях Unilever (в компании Unilever Русь працює його дружина), Pirana, Verdani, Sustainable Business Systems.