Володимир Зеленський позбавив двох народних депутатів дипломатичних рангів

13:33, 11.09.2019
Володимир Зеленський позбавив двох народних депутатів дипломатичних рангів

Президент Володимир Зеленський позбавив дипломатичних рангів "надзвичайних і повноважних послів" народних депутатів від "Європейської солідарності" Артура Герасимова та Володимира Ар’єва та екс-депутата Георгія Логвинського.

 

Це зазначено в указі президента №680

 

"Скасувати як такі, що видані безпідставно: указ урезидента від 18 травня 2019 року № 275 "Про присвоєння дипломатичних рангів" в частині, яка стосується присвоєння дипломатичного рангу надзвичайного і повноважного посла В.Ар’єву та А.Герасимову", - сказано в документі.

 

Також Зеленський скасував указ попереднього президента Петра Порошенка від 19 травня 2019 року № 298 "Про присвоєння дипломатичного рангу".

 

В указі Порошенка № 298 йшлося про присвоєння Георгію Логвинському дипломатичного рангу надзвичайного і повноважного посла.

 

У 2017 році Логвинського обрали віце-президентом парламентської асамблеї Ради Європи.

 

Логвинський фігурує у справі "Золотого мандарину", яка стала відомою після "акваріумних плівок" з кабінету керівника САП Назара Холодницького.

 

НАБУ розслідує схему, у якій керівники Міністерства юстиції, ймовірно, домовившись з Логвинським, заволоділи бюджетними коштами на суму 54,2 млн грн, перерахувавши їх на фірму ТОВ "Золотой Мандарин Ойл".

 

НАБУ зібрали докази та разом з прокурором були готові вручати підозри. Тоді у справу незаконно втрутився Холодницький, передавши її іншому прокурору. Саме на "акваріумних плівках" керівник САП казав Логвинському, що повністю контролює ситуацію і йому немає за що перейматися.

 

Після цього справа зависла. Вочевидь нова група прокурорів не збирається пред'являти підозри. Більше того, заступник Холодницького Володимир Кривенко відкинув важливі докази.

 

Крім цієї справи, в НАБУ розслідують можливу причетність нардепа Логвинського до заволодіння майном ТОВ "Бельведер Україна" на 40 млн грн, а також до заволодіння активами ПАТ "Банк Столиця".