Трамп готовий долучитися до переговорів у «нормандському форматі» щодо України

09:53, 10.09.2019
Трамп готовий долучитися до переговорів у «нормандському форматі» щодо України

Президент США Дональд Трамп заявив про готовність долучитись до переговорів у «нормандському форматі» щодо врегулювання конфлікту Україні, якщо виникне така потреба.

 

Про це повідомляє «Голос Америки».

 

«Я вважаю, що той факт, що відбувся обмін полоненими між Росією та Україною є дуже великим кроком, і дуже позитивним кроком. Якби їм було потрібно, щоб я долучився, я би долучився», — сказав Трамп, відповідаючи на запитання журналістів.

 

Раніше заступник помічника державного секретаря США Джордж Кент заявив, що для розширення нормандського формату необхідна згода всіх учасників переговорів.

 

Нагадаємо, 8 липня президент України Володимир Зеленський запропонував Путіну провести переговори у Мінську за участі лідерів США, Німеччини, Франції та Великої Британії. При цьому Зеленський наголосив, що Україна не відмовляється від будь-яких дипломатичних форматів для врегулювання ситуації на Донбасі.

 

Президент Франції Еммануель Макрон та президент Росії Володимир Путін  8 вересня, під час телефонної розмови обговорили підготовку до проведення майбутнього саміту «нормандської четвірки» в Парижі.

 

Востаннє переговори в "нормандському форматі" на рівні лідерів України, Німеччини, Франції та Росії відбулися в жовтні 2016 року в Берліні

 

У складі «нормандської четвірки» чотири країни: Україна, Німеччина, Франція та Росія. Зустрічі покликані вирішити збройний конфлікт на Донбасі.