Міноборони: Стан здоров'я звільнених українських моряків задовільний

17:47, 09.09.2019
Міноборони: Стан здоров'я звільнених українських моряків задовільний

(Фото Міноборони)

На цей момент стан здоров'я українських моряків, звільнених 7 вересня, розцінюють як задовільний.

 

Про це повідомляє пресцентр Міноборони.

 

Сьогодні, 9 вересня, у військовому клінічному госпіталі, де моряки проходять медико-психологічну реабілітацію, лікарі зробили обхід.

 

"У цей час військові моряки, звільнені після утримання в полоні Росією, оглянуті в складі консиліумів лікарів, їм проведено необхідне обстеження, призначено поетапне лікування", - сказано в повідомленні.

 

Зазначають, що стан здоров'я українських моряків задовільний, але кожному з них потрібен час на лікування й обстеження. Також їм надають допомогу психологи і військовий капелан.

 

У зв'язку із цим військовий госпіталь переведено на посилений режим роботи, весь його особовий склад надає кваліфіковану медичну допомогу морякам, крім того, додатково створено резерв ліжко-місць.

 

Нагадаємо, 7 вересня між Україною і Росією відбувся масштабний обмін утримуваними особами.

 

В Україну в рамках обміну прибули 35 українців, серед яких політв’язні Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Олексій Сизанович, а також захоплені Росією біля Керченської протоки моряки.