Польща і Грузія не визнали вибори в окупованому Криму

12:53, 09.09.2019
Польща і Грузія услід за іншими країнами заявили, що не визнають вибори в окупованому Криму.
 
Як ідеться в заяві МЗС Польщі, дії, які вчиняє Росія в окупованому Криму, є нелегальними, а результати будь-яких "виборів" - недійсними.
 
"Польща незмінно підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Анексія Криму - частини території України - у березні 2014 року з боку Росії була грубим порушенням міжнародного права" , - йдеться в заяві.
 
При цьому у відомстві звернули увагу на постійне погіршення ситуації з правами людини в окупованому Криму, обмеження свободи зібрань і віросповідання, регулярні випадки безправних затримань людей, що особливим чином стосується кримських татар.
 
"Закликаємо до міжнародної солідарності у спротиві щодо таких дій, які Росія провадить на анексованому Кримському півострові", - закликали в МЗС Польщі.
 
Водночас МЗС Грузії у Twitter повідомляє:
 
"Грузія підтримує суверенітет і територіальну цілісність України і не визнає так звані місцеві вибори в Криму і Севастополі, незаконно окупованих Росією".
 
Раніше повідомлялося, що Литва і Латвія також відмовилися визнати "вибори" в анексованому Криму.
 
Нагадаємо, жителі окупованого Росією українського Криму демонстративно бойкотували вибори, влаштовані Росією 8 вересня. Явка по Криму склала 28,3%.