Ігор Воронченко вручив звільненим українським морякам ордени і військові звання

16:56, 07.09.2019
Ігор Воронченко вручив звільненим українським морякам ордени і військові звання

Командувач Військово-морських сил Збройних сил України Ігор Воронченко нагородив 24 звільнених з РФ українських моряків військовими орденами, військовими званнями та офіцерськими кортиками.

 

"Сьогодні в аеропорту Бориспіль українських військових моряків з полону зустрічали традиційним українським короваєм з сіллю і нагородами. Командувач Військово-Морських Сил ЗС України адмірал Ігор Воронченко вручив нашим військовим ордени, чергові військові звання і офіцерські кортики", - повідомляє прес-служба ВМС на своїй сторінці у Фейсбуці в суботу.

 

Наголошується, що зараз моряки проходять медичний огляд з метою визначення стану здоров'я після жахливих умов російських в'язниць.

 

"По завершенні огляду військові роз'їдуться по домівках на заслужений відпочинок", - зазначили у ВМС.

 

Як відомо, 7 вересня між Україною і Росією відбувся масштабний обмін утримуваними особами.

 

В Україну в рамках обміну прибули 35 українців, серед яких політв’язні Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Олексій Сизанович, а також захоплені Росією біля Керченської протоки моряки.

 

Група Європейської народної партії, найбільша в Європарламенті, привітала Олега Сенцова та інших українців зі звільненням з російських в'язниць.