Водія BlaBlaCar звинуватили в зґвалтуванні пасажирки дорогою з Одеси до Черкас

19:21, 06.09.2019
Водія BlaBlaCar звинуватили в зґвалтуванні пасажирки дорогою з Одеси до Черкас

Автівка, водія якої звинувачують у згвалтуванні (фото: facebook.com / Анастасія Липинська)

51-річного водія BlaBlaCar звинувачують у зґвалтуванні. Той нібито напав на жительку Черкас дорогою із Одеси в Черкаси.
 
Про це черкаському сайту "18000" розповіла подруга потерпілої. Окрім того, журналісти цього видання знайшли в судових документах інформацію про те, що людина з аналогічним ПІП раніше вже притягувалася до відповідальності.
 
За словами подруги потерпілої, інцидент стався 30 серпня. Автівку дівчина замовила через сервіс BlaBlaCar.
 
"Дорогою чоловік пригостив її кавою, після якої та почала відчувати слабкість та засинати. Згодом він почав погрожувати їй, що зґвалтує, та хизувався своїми контактами у поліції, мовляв дівчина нічого йому не зробить. Ледь притомна після кави подруга почала писати своєму хлопцеві, що вона у небезпеці та кожні кілька кілометрів надсилати свою геолокацію. Не дочекавшись, поки дівчина втратить свідомість, водій блаблакару завіз її у ліс та зґвалтував", - переповідає події того дня жінка.
 
Окрім того, додає вона, за кермом водій авто вживав алкоголь.
 
У фейсбуці жінка опублікувала також уривки переписки постраждалої дівчини зі своїм хлопцем.
 
Як повідомив у коментарі речник ГУНП у Черкаській області Дмитро Грищенко, дівчина звернулася із заявою про зґвалтування 31 серпня. Того ж дня правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею "зґвалтування". Він також зазначив, що нині слідчий чекає рішення суду щодо проведення експертизи.
 
"Особа водія встановлена, місце його знаходження також", - повідомив Дмитро Грищенко.
 
Водночас подруга потерпілої нарікає на роботу правоохоронців.Каже, слідчий, здається, не є компетентною людиною. Подруга хоче зрозуміти, який стан справи. Їй не телефонують, нічого не кажуть. Вона хоче побачити результати судмедекспертизи, але їй їх не надають. Вона не розуміє, чого за 5 днів не було затримано зловмисника.
 
У сервісі BlaBlaCar виданню "18000" повідомили, що профіль водія було заблоковано одразу ж після появи інформації про інцидент.
 
"Ми були шоковані, дізнавшись про ситуацію, що трапилась. Це неприпустимо, і такі люди безумовно повинні нести відповідальність за свої вчинки", - зазначає керівник BlaBlaCar в Україні Олексій Лазоренко.
Він додає, що зв’язувався зі слідчим Черкаського відділення поліції, що веде справу, щоб передати йому дані про водія.
 
"Ми зібрали всі дані, щоб оперативно їх відправити в поліцію, як тільки отримаємо відповідний запит. Минуло кілька днів, і станом на 5 вересня поліція ще не відреагувала", - каже Лазоренко.
 
Зазначимо, що на порталі "Судова влада" наявна постанова Соснівського районного суду Черкас, згідно з якою людина з аналогічним ПІП була оштрафована на 10 тисяч 200 гривень і позбавлена права керувати транспортним засобом строком на 1 рік. Зазначається, що особа керувала авто Subaru Forester у стані алкогольного сп’яніння.
При цьому на фото транспортного засобу водія, які черкаському виданню надала подруга постраждалої Анастасія, такий самий автомобіль.
 
Жінка каже, що її подруга сфотографувала авто перед поїздкою.
 
Також на "Судовій владі" є ще одна інформація щодо людини з ідентичним ПІП. Згідно з нею, наразі до Золотоніського міськрайонного суду надійшла справа щодо керування цією особою автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.
 
Раніше повідомлялося, що в Умані зґвалтували 15-річну дівчину.