На Черкащині зібралися ремонтувати неіснуючу дорогу за мільйони гривень

17:05, 05.09.2019
На Черкащині зібралися ремонтувати неіснуючу дорогу за мільйони гривень

На нараді вчинився міні-скандал (фото: smila-ua.com)

У місті Сміла на Черкащині на нараді керівництва району та голови Ротмістрівскої ОТГ спалахнув скандал, коли з’ясувалося, що Служба автомобільних доріг збирається витратити мільйони гривень на ремонт дороги "Ковалиха - Попівка - Червоне" і вже має відбутися тендер.
 
Як повідомляє місцевий інформаційний портал "Сміла.ua", спочатку цю дорогу довго шукали на карті. Потім голова Ротмістрівскої ОТГ Володимир Ховайба пояснив, що така дорога існує, але вона знаходиться між полями, по ній дуже рідко їздить транспорт, хіба що "якийсь комбайн проїде у жнива".
 
Тож, за його словами, ремонтувати цю непотрібну дорогу безглуздо. А от поряд є зруйновані напрямки, якими курсують рейсовий і шкільний автобуси, тож доцільніше вкладати кошти у ремонт того шляху, що необхідний людям.
 
На нараді вчинився міні-скандал. Почали з'ясовувати, хто ж подав на область заявку на непотрібну дорогу і чия в цьому провина. Зателефонували до обласного керівництва з проханням замінити назву дороги в тендері.
 
Почули у відповідь, що "або ви берете гроші на цю визначену дорогу "Ковалиха- селище Червоне", або взагалі із Смілянського району знімаються обласні кошти на ремонт доріг".
 
Тож деякі чиновники, пише видання, наполягали, що в такому випадку з обласним начальством краще не сперечатися і брати те, що дають. А цю проблему замовчати і не виносити для розголосу.
 
"Радує те, що перший заступник голови РДА Олексій Пєчніков та начальник фінансового управління Любов Рак адекватно поставились до вирішення цього питання і закликали не боятись обласного керівництва, вказати на помилку та направити кошти у правильне русло - на ту дорогу, яка потрібна людям", - пише "Сміла.ua".
 
Їх активно підтримав голова Ротмістрівської ОТГ Володимир Ховайба. Він пообіцяв поїхати в область і роз’яснити чиновникам, що на місцях громаді видніше, яку дорогу треба ремонтувати. Мовляв, не треба займатись самоуправством і злити народ. Тому що жителі Ротмістрівської та Березняківської ОТГ не схвалять ремонту непотрібної дороги.