Bihus.Info звинуватили Павла Букіна у виведенні з «Укроборонпрому» великого підприємства

21:29, 04.09.2019
Bihus.Info звинуватили Павла Букіна у виведенні з «Укроборонпрому» великого підприємства

Павло Букін (фото з відкритих джерел)

Генеральний директор державного концерну "Укроборонпром" Павло Букін затвердив новий статут ДК "Укрспецекспорт", згідно з яким позбавив "Укроборонпром" контролю над компанією.
 
Про це пише Bihus.Info.
 
Як ідеться в матеріалі, 19 серпня на той момент гендиректор концерну Павло Букін затвердив нову редакцію статуту одного з найбільших підприємств концерну - ДК "Укрспецекспорт". 
 
Згідно з новою редакцією, директор "Укрспецекспорту" може призначати працівників (окрім своїх заступників), встановлювати рівень зарплат, планувати штатний розклад. Усе це - без погодження з "Укроборонпромом".
 
Також концерн втратив можливість за результатами перевірок притягнути працівників "Укрспецекспорту" до відповідальності.
 
Журналісти стверджують, що правки до статуту, які затвердив Букін, максимально розширюють повноваження керівництва "Укрспецекспорту" і позбавляють "Укроборонпром" від функції регулятора цієї компанії.
 
Нагадаємо, 30 серпня президент Володимир Зеленський звільнив Букіна з посади гендиректора концерну. Новим очільником призначив екс-міністра економічного розвитку, голову наглядової ради коцерну Айвараса Абромавичуса.
 
Павло Букін керував "Укрспецекспортом" у 2015-2018 роках. Нині гендиректор "Укрспецекспорту" - екс-заступник Букіна Сергій Проскуркін.