У Сумській і Житомирській областях виявили схови з боєприпасами із зони ООС

14:53, 04.09.2019
У Сумській і Житомирській областях виявили схови з боєприпасами із зони ООС

Два схови з військовими засобами ураження, вивезеними з району проведення Операції об'єднаних сил, виявили правоохоронці в Сумській і Житомирській областях,.

 

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

 

На Сумщині схованку було виявлено під час проведення слідчих дій у лісосмузі. "З неї правоохоронці вилучили 14 гранат, два гранатометні постріли ВОГ, 25 запалів УЗРГМ, 10 детонувальних шнурів із запалами, 16 детонувальних капсулів, 9 тротилових шашок і 7 порохових зарядів до артилерійських боєприпасів", - йдеться в повідомленні.

 

За даними спецслужби, засоби ураження зловмисники планували використати для підготовки та скоєння злочинів екстремістського характеру, спрямованих на дестабілізацію суспільно-політичної обстановки в регіоні. Жителя області, причетного до зберігання зброї, затримано.

 

На Житомирщині схов виявлено в підвалі гаража військовослужбовця в м. Новограді-Волинському. "Військовослужбовець особисто привозив боєприпаси з району тимчасової дислокації підрозділу своєї військової частини, яка розташована поблизу лінії розмежування.

 

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта, який напередодні повернувся із району ООС, правоохоронці вилучили десять осколкових гранат Ф- 1 та РГД-5. Вилучені засоби ураження направлено на експертизу", - розповіли в СБУ.

 

За обома фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю), триває слідство.

 

Викриття зловмисників здійснювали працівники СБУ спільно з прокуратурою Сумської області, слідчими Головного управління Національної поліції в Житомирській області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону.