На Черкащині горіли торфовища площею 12 га

16:49, 03.09.2019
На Черкащині горіли торфовища площею 12 га

На Черкащині у Золотоніському районі горіло 12 гектарів торфовищ в районі села Дібрівка в адміністративних межах Новодмитрівської сільської ради Золотоніського району.

 

Як повідомляють у головному управлінні ДСНС в Черкаській області, спочатку було виявлено загорання сухої рослинності та покладів торфу окремими осередками.

 

Для ліквідації загорання торфу на місці події було створено спеціальний протипожежний загін, до складу якого увійшли особовий склад та пожежна техніка 6-ти пожежно-рятувальних частин з сусідніх районів, а також аварійно-рятувального загону спецпризначення головного управління.

 

У відповідності до плану залучення сил і засобів, для надання допомоги на місце події також залучено пристосовану техніку з двох місцевих підприємств та лівобережного міжрайонного управління водного господарства Золотоніського району.

 

Для підняття грунтових вод на річці Золотоношка встановлено 5-ть мотопомп, які перекачують води безпосередньо до меліоративних канав на місці пожежі.

 

Загалом на місці проведення робіт сконцентроване угрупування сил, до якого входять 15 одиниць пожежної та спеціальної техніки та 25 працівників.

 

Застосована тактика боротьби з вогнем, дозволила зупинити подальше поширення вогню територією залягання покладів торфу. 

 

Як наголошує начальник Черкаського обласного гідрометцентру, дим та інші продукти горіння від тління торф’яного ґрунту біля села Дібрівка переносятся на села Вільхи, Коробівка, Хвильово-Сорочин, Деньги та більшу частину Золотоноші, а накопичення шкідливих домішок в приземному шарі атмосфери ускладнює дихання та самопочуття людей