У Смілі з ями витягли ротвейлера Афоню, у якій він просидів тиждень

17:09, 01.09.2019
У Смілі з ями витягли ротвейлера Афоню, у якій він просидів тиждень

(ілюстративне фото)

Цілу рятувальну операцію розгорнули сьогодні у черкаському місті Сміла небайдужі тамтешні жителі .


Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook Юлія Данильченко, керівник смілянської громадської організації «4 ЛАПИ».

 

«Дзвінок від Тетяни Бойченко - "в люк впав собака, ротвейлер». ДСНС відмовила в допомозі, чомусь не дивує вже. Біля ями мої батьки і вони не знають що робити, потрібна допомога", – розповідає пані Юлія.

 

За її словами, вона подзвонила до жительки Сміли Маші Лихолай-Бойко, яка приїхала вже через 5 хвилин разом з чоловіком Андрієм. І команда рятівників помчала на допомогу чотирилапому бідосі.

 

«Яма глибока, лаз не надто широкий. Принесли драбину і Андрій вирішив спуститися. Всім трохи лячно, бо собака серйозний і що у нього в голові – невідомо», – пригадує  Юлія. І додає, почала радитися по телефону з кінологом і ветеринаром, аж тут з’явився господар собаки.

 

Виявляється родина вже тиждень шукає домашнього улюбленнця, який зник під час прогулянки. І у власника ротвейлера, якого звуть Афонею, з собою канат. Тож він лізе у люк за своїм другом. Там накидає на чотирилапого петлю і виштовхує його по драбині світ Божий. Афоня щасливий! За нам на поверхню вибирається такий же щасливий господар. Щасливі і всі рятувальники-аматори.

 


«Дякуємо всім, хто не пройшов повз і забив на сполох. Адже колодязь знаходиться поруч з стежкою, по якій туди - сюди ходить багато людей. Але цілий тиждень пес сидів в ямі, плакав, гавкав, скиглив і чекав ... Слава богу-дочекався», – підсумовує Юлія Данильченко і сподівається, що небезпечний колодязь засиплять.