Окупанти не допускають українську сторону до зруйнованої частини мосту в Станиці Луганській

15:03, 01.09.2019
Окупанти не допускають українську сторону до зруйнованої частини мосту в Станиці Луганській

31 серпня окупаційна адміністрація відмовила представникам "Укртрансмосту" в доступі до зруйнованої частини мосту в Станиці Луганській. Таким чином відмовивши і в гарантіях безпеки українській стороні для проведення запланованих демонтажних робіт.

 

Про це повівдомляє прес-центр ООС із посиланням на Українську сторону СЦКК

 

"Через відмову в доступі представники "Укртрансмосту" змушені були покинути ділянку розведення №1, не провівши вивчення ділянки зруйнованого мосту для визначення обсягів проведення подальших відновлювальних робіт,- " зазначено в повідомлені.

 

Окрім того, 1 вересня було заплановано демонтаж, розбирання та вивіз елементів конструкцій зруйнованого мосту, прибирання бар’єрного загородження, вивіз пошкоджених металевих конструкцій, а також прибирання будівельного сміття.

 

 

"Представниками української сторони СЦКК о 09.30-10.15 год. 01.09.2019 року було проведено зустріч з дзеркальними патрулями СММ ОБСЄ, продемонстровано готовність наших розрахунків до проведення робіт з обстеження ділянки місцевості біля мосту, розбирання та розчищення завалів зруйнованої частини мосту", -  йдеться в заяві.

 

Через СММ ОБСЄ до НЗФ РФ було доведено нашу готовність до проведення робіт, на що була отримана відмова щодо гарантій безпеки та відмова їх забезпечити, пояснюючи відсутність детального плану відновлювальних робіт.

 

Як повідомляла УМ, українська сторона зупиняє роботи з демонтажу фортифікаційних споруд біля зруйнованого мосту в Станиці Луганській, оскільки з боку окупаційної влади жодних інженерних робіт не проводиться.
 

Раніше повідомлялося, що роботи з розмінування території біля мосту в Станиці Луганській завершені.