ДБР і СБУ проводять обшуки в офісі «Суспільного» та помешканні Зураба Аласанії

12:29, 30.08.2019
ДБР і СБУ проводять обшуки в офісі «Суспільного» та помешканні Зураба Аласанії

В офіс «Суспільного телебачення» у Києві прийшли з обшуками.


Про це Громадському повідомив відповідальний за безпеку на «Суспільному» Володимира Проценко.

 

Про це пише "Громадське".

 

Він зазначив, що люди, які прийшли в офіс, не представилися та не пред’явили ухвали суду з дозволом на проведення слідчих дій.

 

«Знаю тільки, що один з них є співробітником Служби безпеки України на ім’я Костянтин», — сказав Проценко.

 

За його словами, люди прийшли в один з офісів бухгалтерії й намагаються витіснити працівників, нічого не пояснюючи.

 

На запитання чи проводили обшуки за місцем проживання когось із керівництва Проценко відповів: «Наразі не можу ні підтвердити, ні спростувати».

 

Водночас , як повідомляєі прес-служба ДБР у Facebook., слідчі дії проводяться в рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо можливих протиправних дій службових осіб ПАТ "НСТУ", а саме зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи інших фізичних або юридичних осіб.

 

 

В ДБР стверджують, що обшуки проводяться з дотриманням всіх вимог Кримінального процесуального кодексу та не перешкоджають роботі телерадіокомпанії.

 

Водночас ДБР та СБУ у п’ятницю, 30 серпня, почала проводити обшуки вдома в кількох її працівників, пише Zaxid.net з посиланням на «Детектор медіа».

 

Обшуки проходять за шістьма адресами, в тому числі вдома в голови правління НСТУ Зураба Аласанії. Аласанія наразі не відповідає на телефонні дзвінки.

 

У якій справі проводяться обшуки – наразі невідомо, але ДБР раніше проводило розслідування справ про можливі розтрати коштів НСТУ колишнім її виконавчим директором Олександром Лієвим.

 

Державне бюро розслідувань офіційно підтвердило факт обшуків, але не уточнило, хто з посадовців НСТУ вчинив «протиправні дії».

 

«Слідчі дії проводяться в рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо можливих протиправних дій службових осіб ПАТ «НСТУ», а саме зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи інших фізичних або юридичних осіб», – сказано в повідомленні ДБР.

 

Станом на ранок п’ятниці офіційних коментарів від Аласанії чи НСТУ не було.