Політв’язень Роман Сущенко надіслав листа другу дитинства в Черкаси

16:48, 29.08.2019
Політв’язень Роман Сущенко надіслав листа другу дитинства в Черкаси

Роман Сущенко

У Черкаси надійшов лист з в’язниці Росії від політв’язня Кремля Романа Сущенка, який народився і виріс у цьому місті.
 
Про це повідомив друг дитинства пана Романа - професор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Владислав Боєчко на своїй сторінці у Фейсбуці. Разом з листом Роман Сущенко прислав і свій малюнок - червоні півонії.
 
"Талантом і витримкою Романа я захоплююся, він дуже сильний та мужній", - зазначає пан Владислав.
 
Він пригадує, як жили з Романом Сущенком в одному будинку. Каже, у дворі у них була ціла компанія, разом вчились у єдиній у Черкасах україномовній школі № 5, займалися спортом, у будинку разом обладнали кімнату і зимою проводили там багато часу.
 

"Роман був досить стриманим, але у душі - великий романтик. Завжди класно малював, писав веселі оповідання. Було ще одне захоплення - це акваріумні рибки, Роман у цьому був професіоналом, навіть разом продавали їх на базарі", - згадує Владислав Боєчко.
 
І додає, після школи друзі поступили в інститути, але продовжували дружити.
 
"Вся наша компанія пам’ятає про Рому - Руслан, Славік, Гриша, Андрій, Женя, Сергій передають йому вітання. Зараз із Ромою ми листуємось і мене захоплює його сила духу та оптимізм", - зазначає пан Владислав.
 
Він каже, що тривалий час його другові Роману Сущенку забороняли малювати і писати у в’язниці, як Тарасу Шевченку в ХІХ столітті.
 
"Роман дійсно герой нашого часу і треба не забувати про мужнього черкащанина і талановитого журналіста. У вересні буде три роки, як Роман позбавлений волі. У Черкасах живе його мама і маленький племінник, можливо міській і обласній владі треба поцікавитись, чи потрібна їм яка допомога. Ми сподіваємось на можливий обмін та зустріч із Ромою та його родиною", - підсумовує Владислав Боєчко.
 
Нагадаємо, що українського журналіста Романа Сущенка окупанти Москви засудили на 12 років колонії суворого режиму за звинуваченнями у шпигунстві. 8 жовтня 2018 року політв’язень Роман Сущенко був відправлений на етап.