На Черкащині вітчим порізав ножем 10-річну доньку і вкинув у криницю 2-річного сина

12:12, 29.08.2019
На Черкащині вітчим порізав ножем 10-річну доньку і вкинув у криницю 2-річного сина

(фото: Нацполіція)

У середу на Черкащині близько 18-ї години диспетчер Тальнівської підстанції швидкої медичної допомоги прийняла виклик із села Заліське про "тілесні ушкодження", які завдав чоловік названій 10-річній дочці та своєму 2-річному сину.
 
Про це "Україні молодій" повідомила прессекретар Черкаського обласного центру екстреної медичної допомоги Ірина Назарок.
 
За її словами, бригада медиків із Тального терміново помчала в село Заліське, що розташоване майже за 20 кілометрів від райцентру.
 
На місці події медики виявили дівчинку, яку вітчим порізав ножем. Поки цій дитині надавали першу медичну допомогу, фахівці ДСНС витягли з криниці хлопчика, якого туди кинув батько. Матері в цей час вдома не було, оскільки вона пасла череду.
 
"За лічені хвилини наші фахівці надали постраждалим дітям допомогу та доправили до Тальнівської центральної районної лікарні. У дівчинки - численні різані рани шиї, м’яких тканин плеча і живота, у хлопчика - закрита черепно-мозкова травма, переохолодження та мозкова кома", - говорить Ірина Назарок.
 
Сьогодні, уточнює Ірина Назарок, постраждала дівчинка в післяопераційному стані знаходиться ще в реанімаційному відділенні.
 
А хлопчик, слава Богу, - вийшов із коми, його перевели в дитяче відділеня, там він перебуває з мамою. Чому "озвірів" так званий батько - поки невідомо. Він разом з дружиною пас череду, а потім чомусь повернувся додому і скоїв злочин.
 
Як інформують в поліції Черкащини, чоловіка, який намагався вбити двох дітей поліцейські знайшли на території району, де він переховувався в кущах. Його затримано, з ним працюють слідчі.
 
Наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтею "умисне вбивство двох або більше осіб" Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.