Юрій Луценко подав у відставку

11:49, 29.08.2019
Юрій Луценко подав у відставку

Юрій Луценко (фото: "Радіо Свобода")

Генеральний прокурор Юрій Луценко написав заяву про звільнення.
 
Заява написана на ім'я президента України Володимира Зеленського.
 
Про це повідомила його речниця Лариса Сарган у Facebook.
 
"Юрій Луценко підписав заяву на ім’я президента [Володимира] Зеленського про звільнення з посади генерального прокурора", - написала вона.
 
Як відомо, за законом про прокуратуру генпрокурор звільняється з посади президентом за згодою Верховної Ради. Зокрема, у ч.1 ст. 42 закону йдеться про припинення повноважень за власним бажанням.
 
Зазначимо, сьогодні на першому засіданні Верховної Ради 9 скликання депутати планують звільнити Луценка і призначити на посаду генпрокурора Руслана Рябошапку.
 
Нагадаємо, що після перемоги Зеленського на виборах, у його команді заявляли, що генпрокурор Юрій Луценко має залишити свій пост.
 
Луценко заявляв, що не вбачає підстав писати заяву про відставку, але якщо парламент висловить йому недовіру, сприйме це нормально.
 
Луценко обіцяв подати у відставку тоді, коли розпочне роботу новий склад Ради.
 
23 липня президент Володимир Зеленський повідомив, що заступник глави Офісу президента Руслан Рябошапка розглядається як один з кандидатів на посаду генпрокурора України.
 
У травні Зеленський призначив Рябошапку заступником голови Адміністрації президента (тепер - Офісу президента). Повідомлялося, що в офісі Зеленського Рябошапка працюватиме над питаннями судової реформи.