У Сєвєродонецьку поховали командира взводу батальйону «Айдар» Тихона Курбатова

15:58, 28.08.2019
У Сєвєродонецьку поховали командира взводу батальйону «Айдар» Тихона Курбатова

Сьогодні, 28 серпня у Сєвєродонецьку Луганської області прощались із загиблим командиром взводу батальйону «Айдар» Тихоном Курбатовим, якому було 25 років.


Як розповів Громадському військовий на із позивним «Махно», який служить у взводі, яким командував Курбатов, Тихон загинув від кулі снайпера у голову.

 

Ситуацію на фронті «Махно» описує як складну.

 

«Нас контролюють дуже сильно. Росіяни дуже добре проглядують нашу територію», — сказав військовослужбовець.

 

За його словами, позиції їх батальону регулярно зазнають обстрілів з мінометів, СПГ та РПГ. Частими є і випадки снайперського вогню.

 

Водночас, за словами бійця ЗСУ Миколи Матвієвського із позивним «Федорович», який, так само, як і Тихон, ніс службу у районі Торецька Донецької області, ситуація там менш складна, у порівнянні з минулим роком.

 

«Він весь час батькам обіцяв, що буде берегтись. Але зараз перемирʼя, і через це ми трошки розхолодились. Треба постійно бути у тонусі», — наголосив військовий.

 

Друг Тихона Павло Черняков охарактеризував загиблого як сміливу, чесну та пряму людину.

 

«У 2014-му позиція Тихона була такою, що це наша Батьківщина, і треба її захищати, щоб там не було. Він казав: «Це мій борг перед Батьківщиною», — розповів Павло.

 

 

На прощанні були присутні близько ста людей, серед яких був голова Луганської облдержадміністрації — керівник військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький.

 

Тихон Курбатов народився 03.05.1993 року. Жив в Сєверодонецьку. У травні 2019 був нагороджений медаллю "За військову службу Україні".

 

У нього залишилася мати. 

 

Як повідомляла УМ, військовослужбовці Збройних сил України Віталій Собко і Тихон Курбатов загинули 25 серпня в зоні проведення ООС.