У Черкасах встановили новий національний рекорд, тепер - танцювальний (відео)

10:39, 26.08.2019
У Черкасах встановили новий національний рекорд, тепер - танцювальний (відео)

(фото: "Вичерпно")

Черкаси знову стали містом-рекордсменом. Якщо на миулий День Незалежності у місті протягом доби грали у футбол, то у цьому році - 12 годин поспіль танцювали.
 
Національний рекорд України "Наймасовіша естафета танцювального фрістайлу протягом 12 годин" був встановлений у межах спортивного фестивалю "Твоя Сила - Твоя Незалежність", повідомляє місцеве видання "Вичерпно".
 
"Марафон розпочався о 06:58 хвилин, а закінчився о 19:01, тобто тривалість марафону - 12 годин і 3 хвилини. Тож вітаю черкащан і вручаю міському голові цей сертифікат - "Найтриваліша естафета танцювального фрістайлу". З черговим рекордом, Черкаси!" - сказав представник Національного реєстру рекордів України Олексій Янкович.
 

Найвитривалішою учасницею рекорду стала Сніжана Грицюк, яка протанцювала з 7 ранку до 7 вечора, а найповажнішого віку танцюристом виявися 78-річний Олександр Ковальчук.
 
Наприкінці танцювального марафону до нього приєдналися міські владці та інші відомі черкащани, які на власному прикладі продемонстрували, що спорт - це сила і здоров’я нації.
 
 
"У перерві між ремонтом вулиці Героїв Дніпра і Свято-Макарієвською, цей танець став для мене надзвичайно приємною подією!" - відзначив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.
 
 
Протягом 12 годин на сцені фестивалю виступили 30 колектів, було представлено 311 номерів, участь у рекорді взяли 671 учасник, серед яких були як професійні танцюристи, так і звичайні черкащани.