У Києві розбили обличчя військомову під час офіційного святкування дня Незалежності

15:47, 24.08.2019
У Києві розбили обличчя військомову під час офіційного святкування дня Незалежності

У мережі показали відео інциденту під час офіційних урочистостей до Дня Незалежності в Києві.

 

Журналіст Євген Спірін опублікував на своїй сторінці у Фейсбук відео, на якому представники Нацполіціі намагаються втихомирити військового. 

 

"Уся суть в одному відео. На Майдані виступає Зеленський, на тлі грає гімн, на паркані сидить мужик, якого намагаються зняти кілька копів і мужики в спортивних штанях. Він їм кричить: "Що я вам зробив?". Чоловік із посвідченням учасника бойових дій. У підсумку його скинули з паркану, заламали, розбили обличчя об плитку, забрали", – йдеться в коментарі. 

 

Водночас, за словами начальника поліції Києва Андрія Крищенка, поліція затримала трьох осіб під час заходів з нагоди Дня незалежності. 

 

Він зазначив, що один чоловік виліз на металеву конструкцію під час промови президента і заявив, що в нього є граната.

 

"Людина, попередньо в стані алкогольного сп'яніння, впала з конструкції та була затримана співробітниками поліції. На неї складено два адмінпротоколи, жодних заборонених речей при ній не було. Ще двоє людей було затримано в пунктах перевірки з речовиною, схожою на канабіс", - сказав Андрій Крищенко.

 

 

Журналіст Ігор Рец написав у Фейсбук, що чоловік з козацьким чубом на голові вліз на рампу біля Головпоштамту, щоб краще бачити президента. Але поліція спробувала його стягти вниз, чоловік впав і розбив голову. 

 

“Хтось почав голосно всіх заспокоювати:” У нього був ніж! “Люди обурилися ще більше: з ножем б він не пройшов через кордони поліції з металодетекторами, і до речі, на ньому крім шорт і футболки нічого не було “, – зазначив автор поста. 

 

 

Як повідомляла УМ, у центрі Києві пройшли святкові заходи з нагоди Дня Незалежності України за участі президента Володимира Зеленського.

 

Замість військового параду, на головній вулиці столиці відбулась офіційна «Хода гідності». А військові, які незгодні з таким рішенням, організовули альтернативний захід – Марш захисників України.