Порошенко приєднався до президентів після Ходи гідності (історичне фото)

14:59, 24.08.2019
Порошенко приєднався до президентів після Ходи гідності (історичне фото)

(фото Громадське)

П'ятий президент України Петро Порошенко не був присутній у ложі для президентів під час офіційної частини святкування Дня незалежності на Майдані в Києві вранці 24 серпня.

 

Однак після офіційної частини приєднався до президентів.


Порошенко приєднався до Володимира Зеленського, Леоніда Кравчука, Леоніда Кучми та Віктора Ющенка під час прийому президентів біля Маріїнського палацу вже після Ходи гідності, пише Громадське. 

 

 

 

 

 

Як пише "Лівий берег", Порошенко зазначив, що не прийшов на Майдан, бо був на молитві в Софії.

 

"Тому що не було параду. Я в цей час був на молитві в Софії, я в цей час віддавав шану нашим бійцям. Я з повагою ставлюся до права президента проводити або не проводити паради. Моя особиста думка, що у воюючій країні паради проводити треба. І я буду робити все для того, щоб парад виконував функцію, зокрема з об'єднання країни і підтримки патріотизму", - сказав Порошенко.

 

Як повідомляла УМ, Порошенко не був присутній на урочистостях з нагоди 28-ї річниці Незалежності України, що пройшли на Майдані Незалежності. 

 

У центрі Києві пройшли святкові заходи з нагоди Дня Незалежності України за участі президента Володимира Зеленського.

 

Замість військового параду, на головній вулиці столиці відбулась офіційна «Хода гідності». А військові, які незгодні з таким рішенням, організовули альтернативний захід – Марш захисників України.