СБУ: Виступи України на міжнародних змаганнях під загрозою

16:33, 23.08.2019
СБУ: Виступи України на міжнародних змаганнях під загрозою

Головному лікареві Міністерства молоді і спорту України оголосили підозру у справі про закупівлю «сумнівних медичних препаратів» для національних збірних України. 

 

Про це повідомляє Служба безпеки.

 

За даними СБУ, чиновники від спорту організували протиправний механізм для розкрадання бюджетних коштів при закупівлі лікарських засобів і медичних препаратів для потреб національних збірних команд України.

 

«Оперативники спецслужби встановили, що посадовці держустанови «Управління збірних команд і проведення спортивних заходів «Укрспортзабезпечення», яка перебуває у сфері управління Мінмолодьсорту, у порушення вимог законодавства закупили у приватного підприємства лікарські засоби і медпрепарати на суму понад 8 мільйонів гривень. У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, задокументовано, що закуплена продукція взагалі не відноситься до лікарських засобів», – йдеться в повідомленні.

 

Крім того, за даними СБУ, частина препаратів, переданих спортсменам під виглядом лікарських медичних препаратів, не пройшла відповідний контроль у Національному антидопінговому центрі.

 

«Через дії посадовців державному бюджету України завдано збитки на більше ніж 8 мільйонів гривень, і поставлено під загрозу виступи на міжнародних змаганнях національних команд у зв’язку із відсутністю допінг контролю продукції», – заявили у спецслужбі.