Путін скликав Радбез через запуск ракети у США

13:50, 23.08.2019
Путін скликав Радбез через запуск ракети у США

Президент Росії Володимир Путін провів оперативну нараду з Радою безпеки і доручити підготувати "симетричну відповідь" на випробування у США крилатої ракети середньої дальності, здатної нести ядерний заряд.

 

Про це повідомляє пресс-лужба Кремля

 

"Звертаючи увагу на обставини, які складаються, доручаю Міністерству оборони Російської Федерації, Міністерству закордонних справ, іншим профільним відомствам проаналізувати рівень загрози, створюваної згаданими діями Сполучених Штатів для нашої країни, і вжити вичерпних заходів з підготовки симетричної відповіді", - зазначено в повідомленні.

 

При цьому Путін додав, що Росія "як і раніше відкрита до рівноправного і конструктивного діалогу" зі США для "відновлення довіри та зміцнення міжнародної безпеки".

 

Він нагадав, що 18 серпня в Сполучених Штатах провели випробувальний пуск крилатої ракети наземного базування, яка влучила в ціль на відстані понад 500 кілометрів.

 

За словами Путіна, таке озброєння відноситься до категорії забороненого за Договором про ліквідацію ракет середньої і малої дальності від 1987 року.

 

Президент РФ також запевняє, що "ніколи не хотів, не хоче і не буде втягуватися в витратну, руйнівну для економіки гонку озброєнь".

 

А розробку в Росії систем новітньої зброї назвав вимушеною після виходу США з Договору щодо обмеження систем протиракетної оборони у 2003 році.

 

Путін також додав, що буде розвивати новітнє озброєння в майбутньому.

 

Як повідомляла УМ,  Міноборони США успішно випробувало крилату ракету середньої дальності, здатну нести ядерний заряд. 

 

США  2 серпня, офіційно вийшли з російсько-американського Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності (ДРСМД), який ознаменував собою завершення "холодної війни". 

 

Нагадаємо, ДРСМД був укладений між СРСР і США в грудні 1987 року і вступив в силу в червні 1988 року. Підписаний  Договір про ракети середньої і меншої дальності (ДРСМД) забороняв обом ядерним наддержавам володіти наземними ракетами радіусом дії від 500 до 5000 км.