Мер польської Гдині Щурек виступив проти мови ненависті і ксенофобії щодо українців

17:36, 22.08.2019
Мер польської Гдині Щурек виступив проти мови ненависті і ксенофобії щодо українців

Мер польської Гдині Войцех Щурек вирішив підтримати українців на тлі скандалу з рестораном, власники якого розмістили в інтернеті оголошення, що заклад шукає кухарів, проте просить звертатися «нуль українців або інших подібних».

 

Про це повідомляє "Європейська Правда".

 

На знак солідарності з українцями і спротиву мові ненависті в середу Щурек разом з сенатором Славоміром Рибицьким відвідав місцевий ресторан, власником якого є українець.

 

Коментуючи ксенофобський стосовно українців характер оголошення іншого ресторану, мер заявив: "Це ганебні слова. Вони не мають права звучати в нашому публічному просторі, і зокрема, в такому відкритому і сучасному місті, як Гдиня".

 

"Ми дуже тішимося, що до Гдині прибуває також багато молодих українців, які важко працюють", - додав Щурек.

 

"Будь-які прояви ненависті, расизму, ксенофобії повинні переслідуватися державою з усією суворістю. З історії ми бачимо, чим закінчується толерування такої поведінки і позиції", - сказав у свою чергу сенатор Рибицький.

 

Як повідомляла УМ, польський Центр відстеження расистської і ксенофобської поведінки подасть заяву до прокуратури через скандальне оголошення, розміщене в інтернеті одним з ґдинських ресторанів.