На посаду в АМКУ претендує донька викладача Зеленського

10:56, 20.08.2019
На посаду в АМКУ претендує донька викладача Зеленського

Ірина Копайгора із Кривого Рогу претендує на посаду державної уповноваженої Антимонопольного комітету України.

 

18 серпня вона подала до реєстру Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію кандидата на посаду державної уповноваженої АМКУ.

 

Ірина Копайгора зареєстрована та проживає у Кривому Розі. Працює у Криворізькому економічному інституті при "КНЕУ ім. В. Гетьмана" у якості доцента кафедри правового регулювання економіки.

 

У цьому інституті отримав юридичну освіту президент Володимир Зеленський. У ньому працює й його батько Олександр Зеленський.

 

У цьому ж інституті викладає батько претендентки на посаду в АМКУ Іван Копайгора. Будучи завідувачем кафедри правознавства, він викладав Зеленському теорію держави і права.

 

Іван Копайгора коментував успіх Зеленського, високо оцінюючи його якості та досягнення: "Володимир ні разу просив порад і ніколи не пропускав пар, хоча грав у спектаклях і виступав у театрі".

 

Ірина Копайгора, крім викладання у КНЕУ, також отримує заробітну плату за сумісництвом у МАУП Кривий Ріг.

 

Як повідомляла УМ, на початку липня президент Володимир Зеленський звільнив першу заступницю голови АМКУ Марію Ніжнік та держуповноважених Агію Загребельську, Андрія Вовка і Валерія Полюховича. Звільнення були проведені без відповідних подань прем’єр-міністра, передбачених законом.

 

31 липня президент призначив державними уповноваженими АМКУ Наталію Буроменську та Ольгу Нечитайло (див. довідки про новопризначених – тут і тут).

 

Замголови Офісу президента Олексій Гончарук підтверджував, що кадрові рішення стосовно АМКУ приймались на підставі побажань голови Комітету Юрія Терентьєва.

 

Наразі вакантними залишаються посади двох членів АМКУ, у тому числі, заступника голови. На посаду першого заступника голови кандидує Ольга Піщанська, яка також будувала свій кар’єрний шлях на малій Батьківщині президента – у Кривому Розі, очолювала закупівельний напрямок у «АрселорМіттал» у той же період, коли Юрій Терентьєв був генеральним юрисконсультом цього підприємства.