Кримська єпархія оскаржила розірвання договору оренди єдиного собору ПЦУ в Сімферополі

09:23, 20.08.2019
Кримська єпархія оскаржила розірвання договору оренди єдиного собору ПЦУ в Сімферополі

Управління Кримської єпархії Православної церкви України подало апеляцію на рішення російського Арбітражного суду Криму про розірвання договору оренди приміщень кафедрального собору Володимира та Ольги в Сімферополі.

 

Про це повідомив архієпископ Климент, передає «Кримська правозахисна група».

 

"Двадцять перший окружний адміністративний суд у Севастополі 6 серпня ухвалив до провадження скаргу за позовом Міністерства майнових і земельних відносин Республіки Крим до Управління Кримської єпархії УПЦ Київського патріархату про стягнення грошових коштів, дострокове розірвання договору оренди, спонукання повернути нерухоме майно», - сказано в документі .

 

Апеляційну скаргу мають розглянути 29 серпня 2019 року.

 

Раніше архієпископ Климент повідомив, що після рішення суду про передачу в користування російського «Міністерства майнових відносин Криму» майно собору ПЦУ в Сімферополі розграбували і знищили. Російська влада публічно не коментувала цю ситуацію.

 

Нагадаємо, 8 червня так званий «Арбітражний суд» Криму частково задовольнив позов «Міністерства майнових і земельних відносин Криму» і ухвалив рішення розірвати договір оренди, який до окупації був укладений Фондом майна Автономної Республіки Крим з кримською єпархією Української православної церкви Київського патріархату.

 

«Суд» зобов’язав церкву повернути приміщення кафедрального собору Володимира та Ольги «Міністерству майнових і земельних відносин Криму» і стягнути на користь федерального бюджету РФ 12 000 рублів державного мита.

 

24 липня 2019 Архієпископ Климент заявив, що собор святих рівноапостольних Володимира і Ольги Православної церкви України розгромлений, з храму вкрадені всі церковні речі Кримського єпархіального управління.