У Москві провели пікети за деокупацію Криму та звільнення українських політв'язнів

10:59, 19.08.2019
У Москві провели пікети за деокупацію Криму та звільнення українських політв'язнів

У центрі Москви активісти російської ініціативної групи «Стратегія-18» влаштували низку одиничних пікетів за деокупацію Криму та підтримку кримських татар, а також за звільнення українських моряків і політв’язнів.

 

Про це розповіла учасниця ініціативи, російська активістка Віра Лаврешина, передає «Крим.Реалії»

 

 

«Не втрачаємо надії налагодити діалог з жителями столиці про неминуче повернення Криму. Принаймні перестали кидатися з кулаками, дізнавшись від нас, що доведеться повертати Крим Україні, згідно із законом, і, що важливо, кримським татарам. Необхідна кримськотатарська автономія, щоб зберегти цей самобутній і мужній народ», — зазначила Лаврешина.

 

 

«Ми продовжуємо флешмоб за важкохворих Едема Бекірова, Павла Гриба, за звільнення українських моряків і в'язнів «списку Сенцова». Поки не доб'ємося своєї мети. Слава Україні! Ми віримо в перемогу», — додала вона.

 

 

Активістка зазначила, що після минулих масових протестів в Москві до їхніх пікетів увага правоохоронців була помірною.

 

 

Російські активісти з Санкт-Петербурга і Москви об'єдналися в безстрокову акцію під назвою «Стратегія-18» на честь дня депортації кримських татар 18 травня 1944 року.

 

Щомісяця 18 числа активісти виходять на вулиці з пікетами, аби розповісти про ситуацію в анексованому Криму та інформувати російське суспільство про факти порушення прав і свобод людини.

 

Як повідомляла УМ, в Москві 47 тисяч людей вийшли на акцію за вільні вибори. Цього разу серед демонстрантів відомі репери та блогери.

 

Зокрема, на акцію прийшли репери Оксімірон, Face, Loqiemean, журналісти Юрій Дудь і Леонід Парфьонов, відеоблогери Ельдар Джарахов та Данило Поперечний.