Трамп запропонував будувати психлікарні задля боротьби зі стрілянинами в США

11:55, 16.08.2019
Трамп запропонував будувати психлікарні задля боротьби зі стрілянинами в США

Будівництво нових психіатричних лікарень по всій країні допоможе впоратися з насильством із застосуванням зброї в США, вважає американський президент Дональд Трамп.

 

"Це не пістолет натискає на курок, а людина, яка тримає пістолет", - сказав Трамп, виступаючи на мітингу в Нью-Гемпширі перед виборцями.

 

Він пообіцяв "серйозно подумати" про збільшення кількості психлікарень в країні. На його думку, "психічно нездорових і небезпечних людей" слід "прибирати з вулиць", щоб про них не потрібно було "сильно турбуватися".

 

"Це велика проблема. (...) Є серйозно хворі люди, і вони знаходяться на вулицях", - додав президент США.

 

При цьому Трамп запевнив виборців, що завжди буде відстоювати право громадян країни на самооборону, гарантоване Другою поправкою до американської конституції. "Ми не можемо зробити так, щоб хорошим, солідним, законослухняним громадянам було важче захистити себе", - заявив він.

 

На початку серпня 32 людини були вбиті в результаті стрілянини в Дейтоні, штат Огайо, і Ель-Пасо, штат Техас.

 

Пізніше Трамп закликав демократів і республіканців у Конгресі США посилити закони щодо продажу зброї. Водночас він заначав, що ідея заборонити цивільному населенню в США мати автоматичні штурмові гвинтівки не має підтримки.

 

Як повідомляла УМ, на виборах президента США у 2016 році республіканець Дональд Трамп переміг представницю Демократичної партії Гілларі Клінтон. Його інавгурація відбулася 22 січня 2017 року. Наступні вибори відбудуться в листопаді 2020 року.