На Львівщині за добу змії вкусили чотирьох людей

09:05, 15.08.2019
На Львівщині за добу змії вкусили чотирьох людей

У Сколівському районі Львівської області за добу 13 серпня в центральній районній лікарні зафіксували 4 випадки укусу змії.


Про це повідомляє пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

 

Першою жертвою змії став чоловік 1961 року народження, житель с. Головецько Сколівського району, який отримав укус правого гомілковоступневого суглоба.

 

Другою у лікарню поступила жінка 1963 року народження, жительку села Довжки того ж району. У неї виявили укус змії середнього пальця правої руки.

 

Ще одна жінка 1975 року народження поступила до лікарні з укусом змії вказівного пальця правої руки. Вона зараз перебуває у стані середньої важкості.

 

Чоловік 1959 року народження родом зі Славська поступив до лікарні з укусом змії правої гомілки.

 

Рятувальники застерігають: якщо ви випадково побачили плазуна поряд із собою — не панікуйте, не наближайтесь і не робіть різких рухів, а спокійно відійдіть. У плазунів поганий зір та слух, але своїм тілом вони дуже добре вловлюють коливання землі на відстані 10-15 метрів. Будьте уважні у місцях, де можна зустріти плазунів: висока трава, кущі, ліс. Для прогулянки такими місцями краще взувати високе, щільне взуття, яке змія не прокусить.