Чийгоз: Уся «ліберальна» Росія проковтнула звірячі вбивства кримських татар

10:29, 13.08.2019
Чийгоз: Уся «ліберальна» Росія проковтнула звірячі вбивства кримських татар

(фото Радіо Свобода)

Усі російські "ліберали" від початку окупації Криму замовчували жорстокі вбивства кримських татар.

 

Про це в ефірі "Прямого" розповів заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

 

"У виборах до російської Держдуми Явлінський (російський політик, один з лідерів партії "Яблуко" - ред.) звернувся в Меджліс з пропозицією, щоб кримські татари підтримали його партію, яка потім зможе в Держдумі відстоювати інтереси і підтримувати кримських татар. Ви тільки задумайтеся над цією дешевою маніпуляцією. Явлінський демократ, він засуджує окупацію Криму. Але застосувати демократичний інструмент для того, щоб Крим став частиною російської політики, російського суспільства, провести там вибори і взяти в них участь, - це нормальний шлях?" - зазначив депутат.

 

Він також підкреслив, що намір російського журналіста Олексія Венедиктова очолити українське російськомовне ЗМІ є ще однією маніпуляцією.

 

"Ось Венедиктов - це теж такий шлях. Під прикриттям того, що російською мовою ми будемо розповідати про те, що у нас тут в Україні робиться, для Росії, іншу точку зору. Але це фальш і обман. Венедиктов - це людина, яка, говорить про нашу війну і маніпулює ситуацією з Кримом. Почитайте його інтерв'ю, це ж очевидно що він, як то кажуть, "м'яко стелить". Усе це спроба нам "м'яко постелити" ось ці ліберальні ідеї", - зауважив Чийгоз.

 

Крім того, він зазначив, що сьогодні російські ліберальні ЗМІ замовчують злочини своїх правоохоронців так само, як усі 5 років замовчували вбивства кримських татар.

 

"Вчора дівчину били по печінці звірі в балаклавах. І зараз ліберальна преса в Росії відмовчується. Тільки під тиском окремих людей намагаються пред'явити цей сюжет. А те, що всі ці 5 років, по-звірячому били й вбивали в Криму і на Донбасі? Підкреслюю - по-звірячому били. Це ж, вибачте, "хавала" Росія. Весь цей ліберальний пласт якось це ковтав". - наголосив Чийгоз.