Зеленський призначив Бунечко головою Житомирської ОДА

13:28, 12.08.2019
Зеленський призначив Бунечко головою Житомирської ОДА

Президент України Володимир Зеленський призначив Віталія Бунечка новим головою Житомирської обласної державної адміністрації.

 

Відповідне оголошення він зробив в ході робочого візиту до Житомирської області.

 

Відзначимо, раніше Бунечко був першим заступником начальника головного управління - начальником управління ГУ (з дислокацією в Маріуполі) регіонального органу Служби безпеки України.

 

"Дозвольте мені представити нового голову Житомирської обласної державної адміністрації Віталія Бунечка. Я вас вітаю", - зазначив Зеленський.

 

Він також передав Бунечку посвідчення, а новий глава Житомирської ОДА, в свою чергу, пообіцяв викорінити корупцію і зосередитися на розвитку регіону.

 

Бунечка називають людиною Коломойського. Його рідний брат В'ячеслав Бунечко займає пост начальника одного з департаментів «Укрнафти» та представляв інтереси «Укрнафти» в судових суперечках з НАБУ.

 

Бунечко Віталій Іванович народився 1973 року у Рівному. У 2014 та 2015 роках був заступником начальника Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ. У 2016 році захистив дисертацію кандидата юридичних наук на тему «Служба безпеки України як суб'єкт адміністративно-деліктного процесу».

 

Як повідомляла УМ, раніше Зеленський призначив голову Івано-Франківської ОДА. Ним став колишній менеджер українського олігарха Ріната Ахметова Денис Шмигаль. На початку минулого року Шмигаль очолив Бурштинську ТЕС (ПАТ ДТЕК "Західенерго"), яка є частиною холдингу олігарха Ріната Ахметова.