У 92-ОМБр висловились проти ліквідації військової прокуратури

13:39, 10.08.2019
У 92-ОМБр висловились проти ліквідації військової прокуратури

Україна перебуває в умовах війни і сьогодні потрібно говорити не про ліквідацію військової прокуратури, а про розвиток військової юстиції.

 

Про це йдеться у заяві опублікованій на Офіційній сторінці 92 Окремої механізованої бригади Збройних Сил України.

 

“Ми, як люди військові, як ті, хто безпосередньо приймає участь в російсько-українській війні, вважаємо військова прокуратура має бути! Потрібно говорити не про ліквідацію військової прокуратури як інституту, а насамперед про реформування вітчизняного сектору безпеки і оборони, і зокрема, Військової прокуратури, створення військової поліції замість військової служби правопорядку, створення військових судів”, — йдеться у заяві.

 

Бійці вважають, що навіть психологічно співробітники цивільних правоохоронних органів бувають не готові розслідувати військові злочини.

 

“Стосовно військових злочинів, розслідуванням яких наразі займаються цивільні фахівці ДБР, на нашу думку, навіть психологічно вони інколи не розуміють мотивації військового, і як наслідок, не можуть надати вірну правову оцінку його діям.

 

Як повідомляла УМ, колектив військових прокуратур відповів на слова заступника керівника Офісу Президента України Руслана Рябошапки, який сказав, що не бачить необхідності в існуванні Військової прокуратури.

 

«Вважаємо неприйнятними заяви щодо непотрібності військової прокуратури, які обумовлені поверхневим уявленням про її діяльність. Сподіваємося, що чергові реформи будуть конструктивними і обдуманими, позбавленими чиїхось замовлень, упакованих в реформаторську обгортку з бантиком. Війна ще не всіх вилікувала», – зазначили у відомстві.

 

 

Раніше заступник керівника Офісу президента Руслан Рябошапка в інтерв’ю журналістам заявив, що не бачить необхідності в існуванні військової прокуратури. Він допустив, що військова прокуратура буде однією з тих сфер, які підлягатимуть змінам.