Макрон у розмові з Зеленським підтримав проведення зустрічі «нормандської четвірки»

17:14, 07.08.2019
Макрон у розмові з Зеленським підтримав проведення зустрічі «нормандської четвірки»

Президент Франції Емманюель Макрон погодився на зустріч лідерів «нормандського формату» під час телефонної розмови українським колегою Володимиром Зеленським.

 

Про це повідомляє Офіс президента України.

 

За словами Макрона, зустрічі лідерів України, Франції, Німеччини та Росії має передувати зустріч офіційних представників усіх чотирьох сторін. Він пообіцяв зв’язатися з президентом Росії Володимиром Путіним та канцлером Німеччини Анґелою Меркель, щоб узгодити ініціативу.

 

Єльський палац наразі не інформує про розмову президентів.

 

«Еммануель Макрон висловив повну підтримку ініціатив України, погодився з необхідністю проведення зустрічі на найвищому рівні найближчим часом, якій має передувати зустріч офіційних представників усіх чотирьох сторін. Він додав, що зв’яжеться з Президентом РФ Володимиром Путіним та Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, щоб узгодити цю ініціативу.», — йдеться у повідомленні. 

 

Як повідомляла УМ,  6 серпня на фронті, поблизу Павлополя, загинули чотири українські військовослужбовці.

 

Президент України Володимир Зеленський вранці 7 липня подзвонив президенту Росії Володимиру Путіну стосовно загибелі українських військових.

 

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян відреагував на вбивство 4 українських морпіхів на Донбасі та звернувся з цього приводу із жорстким посланням до президента Володимира ЗеленськогоПрезидент України Володимир Зеденський закликав лідерів країн-учасниць Нормандського переговорного формату – Еммануеля Макрона, Ангелу Меркель та Володимира Путіна – якомога швидше зібратися для відновлення перемовин. 

 

Путін у розмові з Зеленським вимагав особливого статусу для окупованих територій Донбасу.