Капелан Лора Когут змушена виїхати з Черкас через погрози вбивством

09:34, 06.08.2019
Капелан Лора Когут змушена виїхати з Черкас через погрози вбивством

Відома черкаська доброволиця-капелан Лора Когут, яку добре знають у місті і на фронті, змушена виїхати з міста через серйозну загрозу її життю.

 

Про це повідомила сама Лора на своїй сторінці у Фейсбуці.

 

«Коли бойовики в 2014-2015 році мені писали та телефонували з погрозами- це можна зрозуміти, можна також було передбачити, що я буду внесена бойовиками ОРДЛО до списку їх сайту "ТРИБУНАЛ" і це теж відбулося... А от коли тобі телефонує людина, яка тебе в очі не бачила і ти з нею ніколи не пересікався і, називаючись офіцером однієї з бригад, з неймовірними матюками, без причини погрожує порізати тебе на шматки та розіслати у посилках, коли попереджає через моїх друзів-аптекарів, що йому потрібні мої нирки, коли передає повідомлення:" Передайте капеланші, що їй вже недовго залишилось, нехай готується.." і т.п. - то це ні в які рамки не вкладається. Це все два тижні відбувається в моєму мирному місті», – обурюється Лора Когут.
 

 

Вона просить друзів-черкащан бути обережними, бо цей человік з сильними психічними розладами. Каже, він з ножем ходить по місту, погрожує людям, ріже агітаційні намети, поводить себе неадекватно і дуже агрессивно.

 

 

«Але його відпускають! Лише забирають ножа. Мені пояснили, що він же ще нікого не вбив», - розповідає Лора.

 

І додає, що по рекомендації деяких служб вимушена на якийсь час виїхати з Черкас у безпечне місце до іншої області.

 


Але це, наголошує вона, не вирішує проблеми, адже небезпечна для суспільства людина, психологічно і духовно хвора, ходить по центру Черкас і погрожує вже іншим людям.

 


«Я не маю за мету його посадити, хоч багато маю доказів про погрози позбавити мене життя, але таку людину треба лікувати, щоб не трапилось біди», – зазначає капеланша.
Вона говорить, що в телефонній розмові попередила чоловіка, що він в поганому психологічному стані, запропонувала зустрітися і послужити йому як військовий капелан, але він, на жаль, відмовився.

 

Лора каже, що має записи погроз, але в поліції кажуть, що поки немає прециденту, чоловіка будуть відпускати.

 


«В нього поліція вже 4 ножі забрала, купа заяв, а толку... Цю хвору людину треба терміново лікувати», – підсумовує черкаська капеланша.