Зеленський пропонує скасувати візи для низки країн задля розвитку медичного туризму

13:43, 03.08.2019
Зеленський пропонує скасувати візи для низки країн задля розвитку медичного туризму

(ФОТО ЕЛЬДАРА САРАХМАНА, УП)

Президент Володимир Зеленський пропонує скласти перелік країн, з якими варто було б скасувати візовий режим задля розвитку медичного туризму в Україні.

 

Про це він заявив на нараді з питань розвитку медичного туризму у Трускавці на Львівщині, повідомляє Укрінформ.

 

"Ми можемо скласти перелік країн, громадяни яких часто приїжджають до України на лікування, з тим, щоб скасувати для них візовий режим, і звернутися до Міністерства закордонних справ (розглянути це питання - ред.). Особливо це стосується тих країн, громадяни яких зазвичай сюди приїжджають на лікування і оздоровлення і відчувають ці перепони у перетині кордону", - сказав Зеленський.

 

Він зауважив, що нині з України на лікування за кордон їде втричі більше людей, ніж приїжджають в Україну, тому питання розвитку медичного туризму досить актуальне.

 

Як розповіла президент Асоціації медичного туризму України Віолетта Янишевська, минулого року в Україну на лікування приїхало близько 60 тисяч іноземних туристів, які витратили майже 150 млн доларів.

 

“У 2018 році біля 60 тисяч іноземних пацієнтів — це саме на лікувальний туризм, приїхали в Україну і залишили в економіці держави біля 150 млн доларів”, - заявила Янишевська.

 

Вона додала, що в цілому іноземний турист, який приїздить на лікування, витрачає біля 2-2,5 тисячі доларів за один візит. За словами Янишевської, "перспективними" для українського медичного туризму є пацієнти з Китаю та з арабських країн.

 

Янишевська підкреслила, що медичний туризм в Україні потребує значної підтримки від влади та бізнесу, зокрема необхідно збільшити інвестиції в курорти, розвивати готельний бізнес та транспортну інфраструктуру.