Трамп пригрозив випустити в Європу 2,5 тис. бойовиків ІДІЛ

09:04, 02.08.2019
Трамп пригрозив випустити в Європу 2,5 тис. бойовиків ІДІЛ

Бойовиків терористичного угрупування ІДІЛ можуть випустити, якщо їх не заберуть рідні країни.

 

Про це заявив президент США Дональд Трамп. За його словами, терористи знаходяться під вартою у США, Іраку і Сирії, передає Obozrevatel.

 

"Ми утримуємо тисячі бойовиків ІД, ми хочемо, щоб їх забрала Європа. Подивимося, чи заберуть вони їх. Якщо вони їх не заберуть, то ми, ймовірно, повинні будемо випустити їх у Європу", – підкреслив Трамп.

 

За словами президента США, бойовики, що містяться під вартою, прямували назад до Європи, в тому числі в Німеччину і Францію. 

 

Нагадаємо, у лютому поточного року Трамп уже погрожував Європі, що може відпустити більше 800 полонених бойовиків, які приєдналися до терористичного угруповання "Ісламська держава" в Сирії, якщо країни не заберуть їх і не засудять. 

 

США вторглися в Афганістан наприкінці 2001 року через те, що уряд під керівництвом талібів захищав «Аль-Каїду» і старшого бен Ладена, який організував терористичні напади в США 11 вересня 2001 року, коли загинуло близько трьох тисяч людей.
 

 

Як повідомляла УМ, терористи угруповання ІДІЛ взяли на себе відповідальність за вибух із наступним обваленням будинку, внаслідок чого загинуло 39 осіб, та загадкового інциденту в маршрутці, коли загинуло 3 особи.