ГПУ викликала Людмилу Денісову на допит

00:15, 01.08.2019
ГПУ викликала Людмилу Денісову на допит

Уповноважену Верховної Ради України з прав людини Людмилу Денісову викликали на допит до Генеральної прокуратури України стосовно справи про ймовірне втручання в роботу ВККС.

 

Про це повідомив адвокат Денісової Андрій Тарасов, пише УНН.

 

“Так, викликали у якості свідка стосовно кримінального провадження, у зв’язку з яким було обшукано (Окружний адміністративний суд — ред.). Ми збираємося туди йти та дати покази”, — сказав він відповідаючи на питання чи викликала ГПУ на допит Людмилу Денісову.

 

26 липня Національне антикорупційне бюро та управління спецрозслідувань ГПУ оприлюднили записи прослуховування суддів ОАСК. З них випливає, що Денісова на вимогу голови ОАСК Павла Вовка призначила членом ВККСУ Миколу Сіроша і звільнила члена ВККСУ Андрія Козлова.

 

Водночас керівника секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмила Левшун заявила, що причиною звільнення Андрія Козлова з Вищої кваліфікаційної комісії суддів України є відсутність у нього необхідного для виконання цієї роботи стажу професійної діяльності у сфері права не менш як 15 років. 

 

"Козлов Андрій Георгійович призначений членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України наказом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини від 26.10.2016 №346/к. У березні 2019 року до Уповноваженого надійшла скарга громадянина України щодо відсутності у Козлова А.Г. належного стажу діяльності у сфері права та відсутності у нього адвокатського свідоцтва", – вказано в коментарі Радіо Свобода.

 

Як ідеться в документі, Національна асоціація адвокатів України та Рада адвокатів Києва відповіли на запит секретаріату омбудсмена, що "в Єдиному реєстрі адвокатів України відомості стосовно Козлова А.Г. відсутні". Саме ці дані тали причиною звільнення Козлова з посади члена ВККСУ, наполягають у секретаріаті уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

 

Сам Андрій Козлов в ефірі Радіо Свобода заявив, що надіслав до офісу омбудсмена всі документи, які підтверджують наявність у нього необхідного стажу.