Роковини нападу на Гандзюк: під Головним управлінням поліції в Херсоні палили димові шашки

17:32, 31.07.2019
Роковини нападу на Гандзюк: під Головним управлінням поліції в Херсоні палили димові шашки

31 липня, в день річниці нападу на активістку Катерину Гандзюк, під Головним управлінням поліції в Херсонській області зібралися друзі вбитої, вони запалили димові шашки і перейменували вулицю ім'ям Гандзюк.

 

Про це повідомили присутні на акції, пише "Українська правда".

 

"Близько 13:00 прийшли приблизно 50-60 друзів Каті. Вони запалили димові шашки і встановили табличку з назвою вулиці і номером будинку", - розповів учасник акції.

 

 

Він також додав, що до присутніх вийшов заступник начальника ГУ НП Олексій Манжиєвський і запевнив, що знімати табличку з ім'ям Катерини Гандзюк не будуть.

 

 

На акції був присутній батько вбитої активістки.

 

 

Крім того на стіні Херсонської міськради з’явився напис "Вбивці Каті Гандзюк будуть покарані".

 

 

Водночас дії активістів, які провели у річницю нападу на Катерину Гандзюк у Херсоні серію акцій, поліція кваліфікує як хуліганство.
 

"Сьогодні в Херсоні близько 50 громадян провели акції перед адміністративними будівлями Головного управління Національної поліції в Херсонській області, Херсонської облдержадміністрації та біля приватних будинків місцевих жителів. Під час акцій учасники застосовували димові шашки, фаєри, піротехнічні засоби та розмальовували стіни будівель різними написами", - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що інформацію про події зареєстровано в журналах Єдиного обліку Херсонського відділу та Корабельного відділення поліції. Дії активістів правоохоронці кваліфікують як хуліганство.

 

Наразі проводяться перевірки, вивчаються всі матеріали, встановлюються особи учасників акцій для надання правової оцінки їхнім діям, наголосили у поліції.
 
 
Катерина Гандзюк померла 4 листопада. Лікарі не змогли врятувати її після того, як на неї вилили сірчану кислоту 31 липня 2018 року. Херсонська активістка та керуюча справами виконкому міськради отримала опіки близько 40% тіла та перенесла низку операцій.