В США можуть ввести нові санкції проти Росії

10:51, 30.07.2019
В США можуть ввести нові санкції проти Росії

 

Американські сенатори демократ Кріс Ван Холлен і республіканець Марко Рубіо представили у середу законопроєкт, спрямований на те, щоб утримати Росію від втручання у вибори в США.

 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

 

Проєкт передбачає можливість запровадити жорсткі санкції щодо банківської, енергетичної та оборонної галузей РФ, а також суверенного боргу.

 

Згідно з деталями проєкту, він вимагатиме, щоб директор Національної розвідки США протягом 30 днів після будь-яких федеральних виборів встановив, чи втручалась Росія, інший уряд іноземної держави чи хтось інший, хто діє як іноземний агент, у вибори.

 

Якщо розвідка підтвердить втручання, закон вимагатиме запровадити протягом 10 днів обов'язкові санкції, зокрема, проти російських банків і енергетичних компаній.

 

Закон також мав би заборонити всі операції, які підпадають під юрисдикцію США, щодо російського суверенного боргу, російських державних облігацій і боргу будь-якої компанії, що належить або контролюється урядом Росії.

 

Санкції будуть включати блокування будь-яких активів в Сполучених Штатах осіб, проти яких націлені санкції, включаючи високопоставлених російських політичних діячів і лідерів бізнесу.

 

Росія заперечує спроби вплинути на вибори в США. Але розвідувальні і правоохоронні органи США виявили, що Москва намагалася втрутитися в голосування 2016 року, щоб підвищити шанси Трампа на перемогу в Білому домі.

 

Акт "Про стримування" спрямований проти Росії, але зазначає, що розвідка США визначила Китай, Іран і Північну Корею як інші великі іноземні кіберзагрози.

 

Як повідомляла УМ, члени Конгресу США закликали міжнародне співтовариство “не стояти осторонь, коли Росія розширює свою агресію в Європі та в усьому світі”.