В Україні розпочалася кампанія з вакцинації від дифтерії та правця

11:59, 29.07.2019
В Україні розпочалася кампанія з вакцинації від дифтерії та правця

Очільниця Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун зробила щеплення проти правця та дифтерії в київській міській лікарні й цим розпочала разом з гендиректором Центру громадського здоров’я Володимиром Курпітою та письменником Сергієм Жаданом кампанію з вакцинації.


Про це повідомляє Громадське.

 

«Рівень вакцинації Україні проти дифтерії низький. Коли ми з командою прийшли працювати в Міністерство охорони здоров’я, вакцинованими було 21%, зараз — 65%, а нам потрібно щоб було 95%. Ми починаємо місяць щеплень проти дифтерії для дорослих», — розповіла Супрун.

 

За словами Курпіти, в Україні є понад три мільйони доз від дифтерії та правця для дорослих. Вони є в центрах первинної медико-санітарної допомоги та в лікарів-ФОПів. Вакцинація є гарантованою послугою на первинному рівні медичної допомоги.

 

«До 3% тих, хто хворіє на дифтерію, можуть померти. І єдиний спосіб захисту від хвороби — вакцинація», — також додала Супрун.

 

Перше щеплення проти дифтерії та правця роблять у ранньому дитячому віці. Вона складається з дитячого циклу на 6 доз. Остання — у 16 років. У дорослому віці потрібно робити ревакцинацію кожних 10 років.

 

Як повідомляла УМ, статистичні дані мільйонів людей, які збиралися науковцями після вакцинації, свідчать — вакцини не вбивають. Вакцини зберігають життя